Met welke klachten ga je naar Psycholoog Emmen?

Geef jezelf de ruimte

Veel problemen, ook fysieke, hebben een psychische basis. Denk aan vermoeidheid, dwanghandelingen, maar ook een relatie die vast dreigt te lopen. Het is, als je zo’n klacht hebt, ongelofelijk moeilijk zelf te weten waar het allemaal precies door komt. En het is bijna onmogelijk voor jezelf te zien hoe je er uit zou kunnen komen.Je doet er in alle gevallen van psychische problemen goed aan de stilte en de eenzaamheid van je klacht te doorbreken. Ook heb je soms het gevoel dat mensen denken dat je je aanstelt, ook al vind je misschien dat je het eigenlijk op eigen houtje moet kunnen. Jij hebt nu een klacht. En je weet van binnen dat je er deze keer alleen niet uit gaat komen. Geef jezelf lucht en laat de last ook door een ander dragen. Alleen contact opnemen kan al zo veel ruimte geven.Op Psycholoog Emmen onderscheiden we een aantal soorten gevoelens en psychische problemen die de basis van je klacht kunnen zijn. Je kunt natuurlijk makkelijk verschillende van die gevoelens hebben.

Het gevoel dat je vast zit

Je zit klem in jezelf, of in je relatie. Je weet ergens wel wat je zou willen en hoe het anders zou moeten. Maar het lukt je totaal niet te veranderen. Het lijkt elke dag wel erger te worden. Het voelt beklemmend. En het voelt zo uitzichtloos.

Het gevoel van angst

Hoe moet je het zeggen, je bent gewoon bang. Bang voor dingen die kunnen gebeuren; misschien zelfs als je alleen al naar buiten gaat. Of angst om te falen; in je relatie, op school, op je werk. En daarbij, het lijkt wel alsof al die anderen helemaal nergens last van hebben. Dat maakt je, naast angstig, ook nog eens onzeker.

Het gevoel van pijn

Je leeft. Onherroepelijk gaan je dingen overkomen die pijn doen. Dat kun je onmogelijk voorkomen. En dat doet pijn. Nu denk je misschien ‘tja, die pijn hoort bij het leven’, en dat is ook zo. De meeste pijn kun je dan ook zelf, of met dierbaren een plek geven. Maar soms niet. Dan bepaalt de pijn je leven en heb je hulp nodig die te boven te komen.Het gevoel dat het niet klopt…
Er klopt iets niet. Het voelt niet goed. Je bent huilerig. Je piekert. En je kunt de vinger er niet op leggen. Tegelijkertijd ben je bedachtzaam; ‘hoort het er niet gewoon bij?’, ‘ja maar ik heb het toch goed?’ en ‘anderen hebben toch veel grotere problemen’. En toch lijkt het elke dag wel een beetje slechter met je te gaan en begin je behoorlijk radeloos te worden.En dan zijn er nog de duizenden dingen die niet in woorden te vatten zijn. Ik hoop dat ik je hiermee een handreiking heb gegeven om je klachten en problemen te duiden. Maar, nogmaals, bel me gerust, dan kan ik je veel beter helpen.

Contact met psycholoog Emmen

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies in jouw situatie? Bel dan naar ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van de juiste hulp. Onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie en weten welke behandeling het beste past bij jouw hulpvraag. Wij kunnen ook afspraken inplannen bij een psycholoog en vaak zonder wachtlijst. Bel ons op 085 4014720.